Ruuhilammen ammatillinen perhekoti

Ruuhilammen ammatillinen perhekoti sijaitsee maaseudulla kauniilla paikalla Ruuhilammen rannalla ja voi tarjota tilapäisen tai pidempiaikaisen kodin seitsemälle paljon hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille, jotka eivät selviä kotonaan yksin, omaishoitajan tai kotihoidon tuella.

Ruuhilammen perhekodin etäisyys Mikkelistä on n. 70 km, Heinolasta ja Mäntyharjulta n. 40 km, Pertunmaan kirkonkylästä ja Kuortin taajamasta kummastakin n. 10 km. Ruuhilammen päärakennuksessa on kahdeksan tilavaa asukashuonetta, kaksi oleskelutilaa, ruokasali ja keittiö, saunaosasto, kodinhoitohuone, viisi WC:tä, joista yksi on invavarustettu WC/suihkuhuone sekä toimistotilat. Päärakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa erillisessä asunrakennuksessa on omalla saunalla varustetut kaksio ja kolmio, joita hyödynnetään perhekotitoiminnassa omaisten ja henkilökunnan tarpeisiin.

Ruuhilammen perhekoti tarjoaa siellä asuville ikäihmisille kodinomaisen hoivan ja huolenpidon, turvallisen arjen ja läheiset ihmissuhteet. Perhekodissa hyödynnetään myös yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja kokemista yksinäisyyden torjumiseksi ja mielekkään elämän mahdollistamiseksi. Asukkaiden yksilölliset tarpeet kiinnostuksen, kulttuuritarjonnan, liikunnan ja muiden aktiviteettien osalta huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Perhekoti ei ole laitos eikä tehostetun palveluasumisen yksikkö, joten kodin asukkaat ovat suhteellisen omatoimisia ja kykenevät liikkumaan itsenäisesti vaikka apuvälineiden turvin. Asukkaiden toimintakykyä voivat rajoittaa esimerkiksi heikentynyt muisti, Parkinsonin tauti tai monet yhtäaikaiset sairaudet.

Päivittäisestä toiminnasta perhekodissa vastaa isäntäpariskunta, jolle on varattu kodista määrätyt huone- ja muut tilat omaan yksityiskäyttöön. Isäntäpariskunnan lisäksi perhekodissa työskentelee kaksi lähihoitajaa, jotka sijaistavat isäntäpariskuntaa heidän vapaapivien ja lomien aikana. Vanhusten arkea jakamassa on aina vuorokauden ajasta riippumatta vähintään yksi henkilökuntaan kuuluva työntekijä.

Toiminnan käynnistämisessä, kehittämisessä ja asukasohjauksessa korostuu yhteistyö Ossi-hankkeen ja ESSOTE:n palveluorganisaation kanssa.

Kuvagalleria

Vastaa